Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση Συλλόγου Ψ.Κ.Κ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

                                                                                                   Κορυδαλλός, 25-02-2016


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, κρατώντας υπεύθυνη στάση, με σχετική του Ανακοίνωση από τις 21 Δεκεμβρίου 2015, εξήγησε διεξοδικά τους λόγους της αντίθεσής του σχετικά με την υπαγωγή του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), καλώντας ταυτόχρονα την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε διάλογο. Παρόλα αυτά δεν λάβαμε καμία απάντηση!
Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση μας, προχωρήσαμε στην κατάθεση, ένα μήνα μετά, στις 23 Ιανουαρίου 2016, ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο για την αναδιάρθρωση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Δεν λάβαμε έκτοτε, ένα μήνα μετά, καμία απολύτως απάντηση!
Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τη στάση αυτή, αφού ξεκάθαρα και ανερυθρίαστα αγνοεί (στο όνομα άραγε ποιάς «αυθεντίας» και ποιού «αλάθητου»;) εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ένα Κατάστημα Κράτησης που, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, λειτουργεί σαν πρότυπο στο Ελληνικό Σωφρονιστικό Σύστημα.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί προφανώς να συνεχιστεί. Καλούμε για τελευταία φορά την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε διάλογο που θα οριστεί εντός της επόμενης εβδομάδας, για την αναδιάρθρωση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού και δηλώνουμε απερίφραστα την απόφασή μας να μην ανεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα και να μην υποχωρήσουμε βήμα πίσω, μπροστά στη διαφαινόμενη υποβάθμιση του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, καθώς και την κατάφορη παραβίαση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων!
Για τους παραπάνω λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αποφάσισε στην περίπτωση μη ανταπόκρισης στο αίτημά μας, να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου